Kyckling recept!!!
Hejsan!!
På nyårsafton hade vi jätte trevligt här hemma hos oss med två familjer till. Barnen hade super roligt tillsammans allihopa!! Jag bjöd på en jättegod o enkel kycklingrätt som var perfekt att bjuda på då jag gjorde iordning den tidigare på dagen och ställde sen in den i kylskåpet tills gästerna kom. Sen var det bara att värma på den....:)
Jag fick receptet av Vickis som hittat det på en blogg sen gjorde jag om det lite gran efter vad jag tyckte...Men såhär gjorde jag:
* Först stekte jag champinjoner bacon och purjolök och hade det sen i botten på en gratängform!
( en stor burk champinjoner, två pkt bacon och en halv purjolök använde jag)
* Sen stekte jag kycklingfileér nästan färdiga och la dom på baconblandningen.
* Såsen gjorde jag av 6 dl grädde (vi var några som åt så jag gjorde mycket sås det räcker säkert med 3 dl)
jag blandade med en cantadou vitlöksost och några matskedar soja. Och sen salt och svartpeppar. Såsen
hällde jag över kycklingfileérna.
* Överallt det här hade jag 3 dl riven västerbottenost!!!
Jag gjorde iordning allt det här och ställde sen in det i ugnen efter att det hade svalnat. Till det serverade jag bakade potatisar som jag hade sköljt av och delat i stora bitar som jag tillsammans med några sötpotatisar hade i ungen med olja och flingsalt. MUMS!!! Och så hade jag en sallad och vitlöksbröd till det här med.
Perfekt bjudmat och såsen var så himla krämig och god! Så den här rätten kommer jag absolut att göra igen!
Till förätt gjorde jag det här:

Och till efterrätt hade Jennie gjort en otroligt god kladdkaka...en vanlig och en med extra kakao i som var så otroligt krämig!! Ska fråga om recept på den! Till det hade vi grädde och hallon!

En kväll med god mat och trevligt sällskap!!
Kolla vilken inspirerande bild som jag hittade på en blogg som jag ofta besöker...en bild från ett danskt hem:

Ida har varit o lekt med en kompis idag så jag frågade Emil vad han ville göra...
-Du får göra vad du vill Emil...sa jag till han..
-Jag vill åka till ICA MAXI och köpa ett tuggummi!!
Så vi åkte dit och han köpte ett tuggummi för 1 krona i automaten utanför och var hur nöjd och glad som helst!
Kram Linda
På nyårsafton hade vi jätte trevligt här hemma hos oss med två familjer till. Barnen hade super roligt tillsammans allihopa!! Jag bjöd på en jättegod o enkel kycklingrätt som var perfekt att bjuda på då jag gjorde iordning den tidigare på dagen och ställde sen in den i kylskåpet tills gästerna kom. Sen var det bara att värma på den....:)
Jag fick receptet av Vickis som hittat det på en blogg sen gjorde jag om det lite gran efter vad jag tyckte...Men såhär gjorde jag:
* Först stekte jag champinjoner bacon och purjolök och hade det sen i botten på en gratängform!
( en stor burk champinjoner, två pkt bacon och en halv purjolök använde jag)
* Sen stekte jag kycklingfileér nästan färdiga och la dom på baconblandningen.
* Såsen gjorde jag av 6 dl grädde (vi var några som åt så jag gjorde mycket sås det räcker säkert med 3 dl)
jag blandade med en cantadou vitlöksost och några matskedar soja. Och sen salt och svartpeppar. Såsen
hällde jag över kycklingfileérna.
* Överallt det här hade jag 3 dl riven västerbottenost!!!
Jag gjorde iordning allt det här och ställde sen in det i ugnen efter att det hade svalnat. Till det serverade jag bakade potatisar som jag hade sköljt av och delat i stora bitar som jag tillsammans med några sötpotatisar hade i ungen med olja och flingsalt. MUMS!!! Och så hade jag en sallad och vitlöksbröd till det här med.
Perfekt bjudmat och såsen var så himla krämig och god! Så den här rätten kommer jag absolut att göra igen!
Till förätt gjorde jag det här:

Ingredienser
4 skiva(or) |
4 skiva(or) |
2 msk |
80 gram |
1 st |
12 st |
4 msk |
2 msk |
50 gram |
Tillagning
1. Sätt på ugnen på grillelement och full värme.
2. Stansa ut fyra rundlar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.
3. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.
4. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.
5. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar
2. Stansa ut fyra rundlar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.
3. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.
4. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.
5. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar
Och till efterrätt hade Jennie gjort en otroligt god kladdkaka...en vanlig och en med extra kakao i som var så otroligt krämig!! Ska fråga om recept på den! Till det hade vi grädde och hallon!

En kväll med god mat och trevligt sällskap!!
Kolla vilken inspirerande bild som jag hittade på en blogg som jag ofta besöker...en bild från ett danskt hem:

Ida har varit o lekt med en kompis idag så jag frågade Emil vad han ville göra...
-Du får göra vad du vill Emil...sa jag till han..
-Jag vill åka till ICA MAXI och köpa ett tuggummi!!
Så vi åkte dit och han köpte ett tuggummi för 1 krona i automaten utanför och var hur nöjd och glad som helst!
Kram Linda
Kommentarer
Postat av: Katarina
Halloj Gumman!!! Oj vad de där lät gott lär jag prova nån gång. Ur snygg hall du har hittat!!! Hoppas allt flyter på med huset och att de blir fint, men de tvivlar jag inte på... Och lilla gobiten Emil han nöjer sig med lite han. Ha de såå gott/Kram Katarina
Postat av: Linda
Hej Katarina! Du måste prova kyckligen så enkel och god! Hoppas allt är bra med dig/er! Jag har tänkt på dig mycket o hoppas det ordnar sig för dig. Många kramar till dig
Trackback